Puin zoeken

Als enige in Nederland bied ik op fantastische locaties workshops puinzoeken aanmet echte verstopplaatsen in het puin, waarbij iedere combinatie (eigenaar-hond) mag rekenen op een individuele begeleiding op het niveau van eigenaar en hond. Ik breng dit met veel passie en in duidelijke taal waarbij een hele begrijpelijke vertaalslag wordt gebruikt van de taal van de honden naar een taal die wij mensen begrijpen. Dit alles met een groot inlevingsvermogen voor zowel de hond als de baas en een gezonde dosis humor. 

.....een kleine impressie

 

De aarde trilt en plots storten er gebouwen in. Mensen liggen nog onder het puin bedolven en honden zijn over het puin aan het lopen om de mensen te zoeken. Hier en daar bewegen de brokstukken onder de poten van de honden. Ze wiebelen en banen zich een weg verder. Ergens is een groot gat in het puin ontstaan en de honden gaan de donkerte in op zoek naar overlevenden. Ze hebben geen licht bij zich en lopen zonder tuig of halsband overal in en over. Af en toe horen we het blaffen van de honden en zijn ze driftig aan het graven te teken dat ze iemand hebben gevonden. Al vlug snellen de hulpdiensten naar de plekken toe waar de honden hebben staan blaffen. Mensen worden van onder het puin weggehaald........

 

Zo gaat het in het echte werk door de professionele reddingsorganisaties. 

MAAR.... Dit is ook mogelijk voor jou en je hond!

Deze workshop is een must om de band met je hond te versterken, nog beter te lezen wat hij nodig heeft. De hele dag buiten in de frisse lucht, je hond zelfstandig te zien werken en problemen zelf op te zien lossen. Je hond leert te balanceren op het puin, en leert de beginselen van het uitgraven van een persoon in het puin.

In kleine groepen met alle aandacht voor het individuele team, waarbij het werken van de hond wordt uitgelegd in begrijpelijke taal met empathie voor de hond en een grote dosis humor.

Bovendien kun je nu ook nog meer uit de mogelijkheden van je hond halen op het puin door de 5 niveaus te doorlopen.

 

Voor wie:                      voor iedere hond en baas met een goede gezondheid. Alle leeftijden

                                          zijn mogelijk

                                          en alle rassen zijn mogelijk. Van Russische Toy terriër tot Ierse

                                          Wolfshond.

    (Voor de grootste en kleinste rassen of de zwaardere exemplaren kunt u het beste eerst even contact opnemen.)

 

Waar:                            Locatie is in Stuifzand nabij Hoogeveen

Kosten:                        115 euro per hond               

Basis I:

Lopen over puin en de beginselen van het uitgraven van een persoon/het slachtoffer plus een eerste ervaring met een donkere ruimte

Basis II:

Lopen over wat lastiger puin en meer bedekking bij het uitgraven van een persoon/het slachtoffer

Gevorderden I:

Lopen over nog wat meer lastig puin, uitgraven van personen, aandacht voor het lezen van de hond, het zoeken van een open-liggend persoon bovenop

het puin

Gevorderden II:

Heel lastig puinlopen, goed lezen van je hond, iemand vinden die niet alleen verstopt boven op het puin ligt,  maar ook een persoon zoek die onder het puin van een puinberg ligt.

Expert:

Perfectioneren van het geleerde in de alle workshops en samen een verstek maken.

 

Reacties

Conny: 

Super leuke workshop waarbij er enorm goed wordt gekeken wat het niveau van de hond is. Van deze workshop groeien ze ook enorm. Een echte aanrader!

Hilde:

Het was weer een leuke dag waarbij we veel hebben geleerd. Ook de lunch was erg lekker.  Op naar de volgende workshop! 

An: 

Hele leerzame dag voor hond en geleider! Gevarieerde oefeningen! Ik heb echt genoten! 

 


Impressie puinverstek

Impressie vanuit het puinverstek